Pretraga po dimenzijama
Gume Falken automobil

Guma Falken

Gume Falken proizvodi Sumitomo Rubber Industries u Japanu, u partnerstvu sa američkim proizvođačem Goodyear. Prva guma Falken dizajnirana je 1983. i bila je hvaljena zbog svojih performansi i inovacija u sektoru guma. Falken nudi vrhunske gume koje će u potpunosti zadovoljiti vaše zahtjeve. Gume Falken su razvijene kako bi potrošaču ponudile izvrstan odnos kvalitete i cijene.

Njihov izbor guma se stavlja u red športskih i uživa posebice pozitivnu sliku zahvaljujući svom velikom zalaganju u športskom sektoru. Kod Falkena, proizvodnja je podvrgnuta najzahtjevnijim normama kvalitete. Sva proizvodna mjesta su certificirana prema standardu ISO 9001. Također, tvornice tvrtke Sumitomo su certificirane prema standardu ISO 14001 u sustavu upravljanja životnim okolišem.

Najprodavaniji profili

Gume za vozila/ putnička vozila

Gume 4x4 / SUV

4 godišnja doba

Gume uslužna vozila/ kombi

4 godišnja doba

Tehnologije marke Falken

Silent Core

Silent Core
To su gume koje su glavni izvor buke u vozilu. Zvuk koji emitira kotrljanje premašuje onaj motora ili aerodinamike. Uzrok tome je vibracija zraka sadržanog u gumama, kroz fenomen rezonancije. Inženjeri FALKEN-a razvili su koncept na bazi poliuretanske pjene koji omogućuje rješavanje ove zvučne smetnje. Zahvaljujući sloju koji oblaže unutrašnjost gume, vibracija je smanjena, kao i buka, koja pokazuje do deset decibela manje. Ova vrlo otporna tehnologija djeluje tijekom životnog vijeka gume bez ometanja njenih performansi.

NEO-T01

NEO-T01
FALKEN je nedavno razvio tehnologiju primijenjenu na proizvodnju vrlo preciznih guma za vožnju na ravnim površinama. S ovim sustavom nazvanim NEO-T01, svaka guma dizajnirana je od metalne jezgre nazvane "former". Ova jezgra ima točnu veličinu i oblik konačne gume. Specifičnost ovog procesa je da koristi "traka" tehniku koja se sastoji od omatanja dijelova gume, trake za vožnju i strane, bez preklapanja ili spoja. Tijekom vulkanizacije ne bilježi se nikakva deformacija, a svi materijali se sastavljaju na automatiziran i informatiziran način. Proizvodni sustav NEO-T01 sinonim je za redovitu proizvodnju premium guma u seriji i stoga je sinonim za superiornu kvalitetu.

4D-NANO DIZAJN

4D-NANO DIZAJN
Od guma se očekuju tri osnovne kvalitete: sigurnost, niski otpor kotrljanja i trajnost. Timovi Sumitomo Rubber Industries Ltd. proveli su opsežna istraživanja u području molekularne strukture gume s ciljem optimizacije njenih performansi. Za svoj rad koristili su akceleratore čestica i softvere za simulaciju. Tako su mogli promatrati, do nanometra precizno, molekularnu strukturu gumenih elemenata koji ulaze u sastav guma. Njihove analize posebno su se usredotočile na generiranje topline u gumi i na načine za njeno kontroliranje. Sinonim za gubitak energije i stoga otpor kotrljanja, ali i nepotrebnu potrošnju goriva, ta je toplina jedan od predmeta njihovih radova. Ova precizna istraživanja na razini molekularne strukture dovela su do razvoja napredne tehnologije 4D-Nano Design koja rezultira poboljšanjem performansi gume u kišnim uvjetima, ali i smanjenjem potrošnje goriva do pet posto u usporedbi s uobičajenim kategorijama guma.
LiveChat
Whatsapp Messenger