Pretraga po dimenzijama
Gume Seiberling automobil

Guma Seiberling

Poduzeće je Seiberling Rubber Company bio američki proizvođač guma za motorna vozila. Godine 1898. Frank A. Seiberling kupio je bivšu tvornicu slame i kartona u gradu Akron u državi Ohio te osnovao poduzeće Goodyear Tire & Rubber Company (nazvano po Charlesu Goodyearu, izumitelju vulkanizirane gume). Vodio je poduzeće tijekom 15 godina u svojstvu direktora, a zatim je 1921. poduzeće dokapitalizirano i reorganizirano. Frank Seiberling i njegov brat Charles dali su ostavku i osnovali poduzeće za gumu kao materijal i proizvod koje nosi njihovo ime.

Poduzeće Seiberling Rubber Company osnovano je 1921. godine u gradu Barberton, državi Ohio. U samo šest godina poduzeće Seiberling prešlo je s 330. na 7. mjesto u industriji guma. Tijekom Drugog svjetskog rata poduzeće je Seiberling proizvodilo gume za teške artiljerijske dijelove. Poduzeće je Seiberling također izumilo gaznu površinu s nazubljenim silnicama i termalnim prorezima za gume.

Reklama je poduzeća Seiberling Tire u 1940-ima do 1950-ih godina učinilo slogan trgovačke marke poznatim: „Ime u koje možeš imati povjerenja, u gumi.”

Sredinom 1960-ih poduzeće je Seiberling pokrenuo asortiman SuperWidePort, dijagonalnu radijalnu gumu namijenjenu za tržište velikih automobila koje je bilo u punom zamahu. Guma je imala bijelu stranu s jedne strane i crvenu liniju s druge strane kao karakteristične oznake vrlo česte na tržištu guma u to vrijeme. Guma se relativno dobro prodavala unatoč radnim značajkama konkurenata koji su nudili dobre proizvode uključujući Polyglas poduzeća Goodyear, Wide-Oval poduzeća Firestone, Tiger Paw poduzeća Uniroyal i Radial T/A poduzeća BF Goodrich. Taj uspjeh nije prošao nezapaženo, a početkom 1970-ih Velika je trojka izvorno na svoje automobile stavljala Seiberlingove gume.

Unatoč komercijalnim uspjesima i prvim postignućima poduzeće se Seiberling nije moglo prilagoditi i držati korak s tržišnim kretanjima, pogotovo kada su stigla strana poduzeća koje su brzo predstavila radijalnu gumu.

Poduzeće je kupilo poduzeće Firestone Tire and Rubber Company, a zatim je prešla u ruke poduzeća Bridgestone pa ga je ponovno preuzelo poduzeće Firestone. Gume Seiberling više se ne prodaju na američkom tržištu, ali se trgovačka marka još uvijek distribuira u nekim državama. Proizvode se u tvornicama poduzeća Firestone, a namijenjene su korisnicima koji žele kontrolirati svoj proračun unutar raspona odabranih veličina.

Gume za vozila/ putnička vozila

Ljeto
LiveChat
Whatsapp Messenger