Pretraga po dimenzijama

Kupnja cestovnih homologiranih guma za quad vozilo

Gumelider.com.hr nudi vam velik izbor guma iz asortimana "cestovne homologirane gume za quad vozilo". Pratimo cijene konkurenata i sustavno se usklađujemo s najnižima kako bismo vam pružili najpovoljnije cijene.

Besplatna dostava za 2 ili više guma za quad vozila kupljenih na našim mrežnim stranicama.


Koje su najbolje cestovne homologirane gume za quad vozilo?

 • Maxxis M-932 Razr
 • Maxxis MU-01 Zilla
 • Maxxis M-917 Bighorn
 • Maxxis M-933 Razr 2
 • Maxxis MU-10 Bighorn 2
 • Sun f A033
 • Sun f A043
 • Artrax AT-1206 MX Trax Racing
 • Kenda K530 Pathfinder
 • Kenda K587 Bearclaw HTR
 • Kenda K572 Road GO
 • ITP Holeshot XCR

Najpopularnije veličine:

Ako želite iskoristiti prave performanse svog quada, prije svega morate odabrati dobre gume. Uistinu, neugodno je i opasno voziti po gradskim cestama s off-road gumama za nesretne staze. Za korištenje vašeg quada na cesti, trebate gume homologirane za javne ceste. Ove su gume različite od ostalih guma u nekoliko aspekata. Otkrijte u ovom vodiču naše stručne savjete za pronalaženje kvalitetnih guma.

Koje su karakteristike guma za quad homologiranih za cestu?

Kao što ime sugerira, guma za quad homologirana za cestu je prilagođena za vožnju na javnoj cesti. Ova vrsta gume slična je klasičnim gumama za automobile. Iako nije vrlo čvrsta (za razliku od onih koje nalazimo na sportskim quadovima), savršeno je prilagođena asfaltu i njene brazde su optimizirane za lako odvodnjenje vode s ceste. Međutim, nije prikladna za ekstremne staze. Guma homologirana za cestu prepoznaje se po oznaci E4 na bočnim stranama.

Osim guma posebno dizajniranih za vožnju po cesti, moguće je pronaći i druge koje su « sve teren » i ponekad homologirane za cestu. Za razliku od prvih, ovi su manje učinkoviti. Budući da su napravljeni i za vožnju po gradu i po ekstremnim stazama, njihove performanse na cesti su prosječne. Napravljeni su da vam omoguće da legalno dođete do staze.

Zašto odabrati gume za quad homologirane za cestu?

Modeli guma za quad koji su dobili homologaciju za cestu nude izvrsno iskustvo vožnje i kočioni putovi su optimalni. To stoga doprinosi sigurnosti na cestama. Osim toga, omogućuje vam vožnju po javnoj cesti bez rizika od kazne ili imobilizacije vozila.

Osim toga, osiguranje će uzeti u obzir ovaj kriterij za naknadu u slučaju nesreće. Osiguravajuće društva smatraju da ste jedini odgovorni za svoju nesreću kada vozite na otvorenoj cesti s neodgovarajućim gumama.

Kada treba zamijeniti gumu za quad homologiranu za cestu?

Gume su jedine točke kontakta između vozila i tla. Ali unatoč njihovoj važnosti, često se zanemaruju sve dok ne dođe do značajnog kvara. Za dobru vožnju cestovnog quad-a na dizel ili benzin, morate biti pažljivi kako biste znali je li vrijeme za promjenu guma ili ne. Neke nepredvidive situacije poput puknuća gume prisiljavaju vas na zamjenu guma. Ako je moguće popraviti ih, to nije uvijek očito. Ako je bočna strana gume poderana, zamjena je jedina opcija koja vam je na raspolaganju jer u tom slučaju nije moguće popraviti gume.

Osim kvarova, trošenje guma može vas prisiliti da ih promijenite. S vremenom, čepovi na vašim gumama polako se troše do nestanka. Vožnja s pneumaticima u stanju ekstremnog trošenja izlaže vas velikim rizicima. Uistinu, što su gume za quad više istrošene, manje postoji savršena vuča. Najmanji klizanje može uzrokovati nesreću. Prema Zakonu o prometu na cestama, granična vrijednost trošenja koju ne smijete premašiti je 1,6 mm. Ako guma dosegne ovu razinu, riskirate kaznu u slučaju prometne kontrole. Također se izlažete opasnosti.

Poznavanje dimenzija kotača za odabir guma za quad

Da bi vaše gume bile savršeno prilagođene vožnji po cesti, moraju poštivati dimenzije preporučene od strane dizajnera quada. Dovoljno je provjeriti informacije navedene na bočnoj strani originalne gume. Obično su dimenzije (u inčima) navedene u ovom formatu: Visina X Širina - Promjer felge. Ove posljednje variraju ovisno o tome jesu li gume sprijeda ili straga.

Uzmimo za primjer Honda TRX250R. Gume koje se preporučuju za ovu vrstu quada mjere 20×10-9 za stražnji dio i 22×7-10 za prednji dio.

Na pneumaticima nisu navedene samo dimenzije. Također se nalazi i broj slojeva/plys. Obično varira od 2 do 8 i pokazuje razinu krutosti opreme ili debljinu bočne strane. Veći broj plys je sinonim za robustnost i otpornost na kidanje. Međutim, u tom slučaju gume su manje fleksibilne i bit će manje udobne za korisnika.

Što se tiče guma za quade homologirane za cestu s niskim brojem plys, vrlo su fleksibilne i lako se odbijaju na cestama s deformacijama. Međutim, nisu uopće krute. Ove vrste guma loše podnose udarce. Stalno su izloženi riziku od kidanja.

Je li moguće promijeniti originalne dimenzije?

Iz ovog ili onog razloga, možda ćete biti iskušani da poboljšate prianjanje vašeg quada kako biste poboljšali iskustvo vožnje. U tom slučaju, promjena originalnih dimenzija guma je najbolje rješenje. To je moguće pod uvjetom da ne dodajemo više od 2 jedinice u visinu i 1 jedinicu u širinu. Preko ovih mjera, gume mogu trljati o okvir vozila. Dakle, ako su preporučene dimenzije 22x7-10, možete montirati gume dimenzija 24×8-10 na svoje felge.

Rizici od neravnoteže su česti kada se mijenjaju dimenzije guma. Da bi se to ograničilo, ne smije se mijenjati dimenzije samo jedne prednje gume ili samo jedne stražnje gume, bez obzira na vrstu vozila.

Čepovi: važan kriterij za odabir nove gume za quad

Oblike čepova, na tržištu ih ima stotine. U većini slučajeva, korisnici ih biraju prema njihovom izgledu. Međutim, odabir nove gume ne smije se ograničiti samo na izgled trake za trčanje ili na estetski oblik čepova.

Da biste u potpunosti iskoristili performanse svog vozila, gume moraju lako odvoditi vodu, kamenje, blato ili led koji se infiltriraju. To je moguće samo s dobro razmaknutim čepovima.

Kupite najbolje gume od priznatih marki

S obzirom na impresivan broj serija i marki guma za quad, izbor nije jednostavan. Da biste povećali svoje šanse, odaberite jednu od velikih marki koje su već dokazale svoju vrijednost. Kupnja proizvoda poznatog proizvođača jamstvo je dobre kvalitete.

Za kupnju guma za quad homologiranih za cestu koje imaju dobru dugovječnost, Maxxis je jedna od najboljih marki. Također postoje i drugi ozbiljni proizvođači poput Sun F, Kenda, Artrax i Innova. Duro također spada među marke koje nude vrlo dobar omjer cijene i kvalitete.

Kupite svoje gume za cestovni quad na Gumelider.com.hr

Kupnja rezervnih dijelova putem interneta moguća je za sve marke quada. Gumelider.com.hr nudi vam nekoliko prednosti, počevši od praktičnosti pruženih usluga. S našom platformom, više ne morate izlaziti iz kuće da biste zamijenili svoje gume za quad homologirane za cestu. Ako je proizvod dostupan, od narudžbe do dostave, proces kupnje je glatki i brzi.

Osim toga, cijena naših proizvoda niža je nego u fizičkim trgovinama. Uistinu, moguće je ostvariti uštedu do 30% ako kupujete na Gumelider.com.hr umjesto u fizičkoj prodajnoj točki.

S katalogom koji broji gotovo 200 različitih marki, nudimo vam mogućnost da u nekoliko klikova pronađete gumu po vašem izboru.

Osim toga, surađujemo s brojnim automehaničarskim radionicama smještenim diljem Francuske. Ako želite, stručnjak s iskustvom u montaži guma može intervenirati na našu preporuku nakon isporuke, bilo da ste u Nîmesu, Parizu, Lyonu, Toulouseu, Rennesu, Marseilleu, Caenu, Nici ili drugim gradovima u Francuskoj. Naši partneri također mogu izvršiti popravke na vašem quadu ako je to potrebno.

Kako produžiti vijek trajanja vaših guma za quad?

Jedan od trikova za to je održavanje optimalnog tlaka zraka za pneumatike vašeg četverocikla. Uistinu, tlak guma, bili oni novi ili ne, ima značajan utjecaj na prianjanje i vuču vozila. U slučaju podnapuhavanja, performanse vozila su smanjene, posebno u zavojima, i potrošnja goriva se povećava. U suprotnom, vaša sigurnost i sigurnost drugih sudionika u prometu su ugrožene.

Prenapuhane gume imaju loše prianjanje za tlo i sprječavaju vas da sigurno vozite. Zbog toga, brzo se troše i mogu puknuti bez upozorenja. Za podsjetnik, potreban tlak zraka za homologirane modele varira između 0,4 i 0,9 bara.

Ako često koristite svoje vozilo, provjerite razinu tlaka zraka svaki mjesec. U suprotnom, provjera se može obaviti svaki put kada želite izaći.

Gume za quad homologirane za cestu razlikuju se od ostalih vrsta guma po svojoj fleksibilnosti i udobnosti koje pružaju vozačima. Ako želite promijeniti gume na svom terenskom vozilu i kupiti gume koje će ga dobro vući po cesti, ne ustručavajte se pogledati katalog Gumelider.com.hr, specijalista za prodaju guma online. Tako, čak i kada niste off-road, možete uživati u optimalnom iskustvu vožnje. Troškovi dostave su besplatni za kupnju 2 identične gume.

Nastavite pregledavati bez prihvaćanja >
O kolačićima i drugim elementima za praćenje
AD TYRES (Gumelider.com.hr) i njegovi partneri (Google, Hotjar, Microsoft) upotrebljavaju zapisnike o povezivanju (kolačiće) i druge elemente za praćenje (mrežna pohrana) kako bi zajamčili pravilno funkcioniranje mrežnog mjesta, olakšali vaše pregledavanje mrežnog mjesta, provodili statistička mjerenja i prilagođavali reklamne kampanje. Kolačići i drugi elementi za praćenje pohranjeni na vašem uređaju vjerojatno sadržavaju osobne podatke. Također, ne postavljamo nikakve kolačiće ili druge elemente za praćenje bez vašeg besplatnog i informiranog pristanka, osim onih koji su bitni za rad mrežnog mjesta. Zadržavamo vaš odabir tijekom šest mjeseci. Svoj pristanak možete povući u bilo kojem trenutku posjetom stranice posvećene kolačićima i drugim elementima za praćenje. Možete odabrati pregledavanje bez prihvaćanja pohranjivanja kolačića ili drugih elemenata za praćenje. Odbijanjem se ne onemogućava pristupanje uslugama Gumelider.com.hr. Za više informacija pogledajte stranicu posvećenu kolačićima i drugim elementima za praćenje.
LiveChat
Whatsapp Messenger