Pretraga po dimenzijama

Kupnja guma za quad vozilo za rekreaciju i staze

Gumelider.com.hr nudi vam velik izbor guma iz asortimana "gume za quad vozilo za rekreaciju/staze". Pratimo cijene konkurenata i sustavno se usklađujemo s najnižima kako bismo vam pružili najpovoljnije cijene.

Besplatna dostava za 2 ili više guma za quad vozila kupljenih na našim mrežnim stranicama.

Koje su najbolje gume za quad vozilo za rekreaciju/staze?

 • Carlisle Trail Wolf
 • Carlisle Mud Wolf
 • BKT AT-112
 • BKT AT-110
 • SUN F A041
 • SUN F A031
 • SUN F A027
 • SUN F A017
 • SUN F A011
 • SUN F A013
 • SUN F A004
 • Kenda K585 Bounty Hunter HT Radial
 • Kenda K530 Pathfinder

Najpopularnije veličine:

Quad treba odgovarajuće gume kako bi mogao voziti po različitim vrstama terena. Na primjer, za vožnju po stazi, gume quad-a moraju nužno biti opremljene čepovima. Oni između ostalog omogućuju vozilu da lako uklanja zemlju i ostatke kako bi se moglo kretati. Kako odabrati gume za quad za rekreaciju/stazu? Kada treba promijeniti svoje kotače da se ne bi doveli u opasnost? Otkrijte sve odgovore u ovom vodiču.

Gume za quad za rekreaciju/stazu: karakteristike

Gume za quad za rekreaciju/stazu opremljene su čepovima koji im omogućuju dobro prianjanje na većini površina. Ove gume savršeno odgovaraju vozilima za odrasle i onima namijenjenima djeci. Gume za quad za rekreaciju/stazu također se nazivaju mješovite gume za quad, jer omogućuju lako prelazak s staze na cestu, za šetnje. To je razlog zašto su često homologirane za cestu. Vrlo su svestrane, nude optimalnu udobnost korištenja na mekim i zemljanim površinama.

Kada trebam promijeniti gume quad-a za stazu?

Dvije situacije mogu vas potaknuti na promjenu guma vašeg četverokotača.

Kada su vaše gume istrošene

S vremenom, guma quad guma se postupno troši. Ovo trošenje se očituje postupnim nestankom čepova koji pokrivaju površinu trkaće staze ovih kotača. To obično uzrokuje gubitak prianjanja vozila i više ne možete sigurno voziti. Vrijeme kočenja također postaje duže od normalnog jer kočnice postaju neučinkovite.

Drugi način za provjeru stanja vaših guma za quad je praćenje razine indikatora trošenja koji se nalaze na njihovoj trkaćoj stazi, između čepova. Ako su dostignuti, to znači da su vaše gume potpuno istrošene. Tada ih morate promijeniti, inače riskirate kaznu u slučaju cestovne kontrole ako to ne učinite. Međutim, savjetujemo vam da ne čekate da vaše gume dosegnu razinu indikatora trošenja da ih promijenite. Čim vaši čepovi počnu zaobljavati, razmislite o montaži novih kotača na vaše vozilo. Tako, nećete primijetiti preveliki pad performansi ili slabu vuču.

Kada su vaše gume za quad probušene

Kada su nove gume probušene i nije moguće popraviti ih, morate ih zamijeniti. Možete se suočiti s probijanjem ako oštar predmet prodre u jedan od vaših kotača i razdere ga sa strane. To može uzrokovati herniju ili deformaciju strukture gume, čime se vožnja otežava, pa čak i postaje nemoguća (nakon gubitka tlaka).

Osim toga, budući da gume za quad obično nemaju unutrašnju komoru, preporučuje se da ih promijenite ako ste ih već mnogo puta popravljali. Tako ćete izbjeći loše držanje na cesti i mnoge neugodne situacije.

Kako saznati dimenzije mojih originalnih guma za quad za rekreaciju/stazu?

Poznavanje dimenzija vaših originalnih guma za quad za rekreaciju/stazu bit će vam vrlo korisno prilikom kupnje novih kotača. Te informacije možete koristiti za brzo pronalaženje onoga što vam treba pomoću alata za pretragu Gumelider.com.hr. Podaci o dimenzijama quad gume nalaze se na njegovom boku. Prikazuju se ovako: 22/10-12.

Ovi brojevi predstavljaju redom:

 • Visinu kotača;
 • Širinu gume (s jedne strane na drugu);
 • Promjer felge.

Sve su ove vrijednosti izražene u inčima. Dakle, to je malo drugačija notacija od dimenzija automobilskih guma.

Mogu li promijeniti dimenzije mojih guma za quad za rekreaciju/stazu?

Kratak odgovor na ovo pitanje je da. Međutim, postoje određena pravila koja treba poštovati kada odlučite kupiti gume čije su dimenzije različite od onih koje preporučuje proizvođač vašeg quad-a.

Prvo, morate paziti da se promjena dimenzija dogodi u istim omjerima sprijeda kao i straga. Drugim riječima, ako odlučite povećati visinu svojih stražnjih guma za jednu jedinicu, morate učiniti isto za one sprijeda kako biste obnovili ravnotežu. Ako to ne učinite, riskirate da poremetite svoje vozilo, što će uzrokovati drastičnu promjenu ponašanja. Tada će vam biti teško kontrolirati ga.

Drugo, imajte na umu da za promjenu dimenzija guma vašeg quad-a ne smijete premašiti (više ili manje) jednu jedinicu u širini i 2 jedinice u visini.

Na primjer, ako su vaši originalni kotači dimenzija 25/8-12, možete odabrati nove gume dimenzija 27/9-12.

Naravno, također ćete morati paziti da vaše nove gume ne dodiruju okvir quad-a, iznad kotača.

Kako odabrati gume za quad za rekreaciju/stazu?

Da biste pravilno odabrali gume za quad za rekreaciju/stazu s dobrom dugovječnošću između raspoloživih modela na tržištu, evo nekih ključnih kriterija:

 • Homologacija;
 • Oblik profila;
 • Broj slojeva (ili nabora);
 • Konfiguracija čepova.

Homologacija

Ako želite u potpunosti uživati u svom quad-u na javnim cestama, morate odabrati homologiranu gumu za quad. Zašto je to važno? Prvo, jer je to potrebno za vožnju na javnim cestama. Ako vozite quad opremljen gumama koje nisu homologirane na javnoj cesti, riskirate kaznu u slučaju cestovne kontrole. Osim toga, nećete biti sigurni, jer gume koje nisu homologirane za cestu nisu dizajnirane za tu svrhu. Naposljetku, u slučaju nesreće, vaš bi slučaj mogao biti odbijen od strane vašeg osiguravatelja.

Dakle, kako prepoznati modele za quad-e homologirane za cestovnu upotrebu među raspoloživim gumama na prodaju? Dovoljno je provjeriti nose li oznaku E4 na svojim bokovima. Preporučujemo da uvijek odaberete ove vrste guma.

Oblik profila

Guma za quad za stazu može imati ravan ili zaobljen profil ovisno o vašim preferencijama. Općenito, kotači koji imaju ravan profil dobro se drže ceste i omogućuju vozilu da poveća vuču. Međutim, to su gume koje značajno smanjuju udobnost vožnje i otežavaju promjene smjera. Zbog toga vam savjetujemo da ih ne odaberete ako tražite gume za opremanje prednjih kotača. S druge strane, vrlo su učinkoviti kada su montirani straga.

Gume s zaobljenim profilom savršeno se prilagođavaju različitim vrstama terena (zbog svog oblika) i ne otežavaju upravljanje vozilom. Međutim, nude ograničene performanse u pogledu prianjanja i vuče. Ove gume trebaju biti montirane na prednji dio vašeg quad-a.

Broj slojeva

Slojevi se odnose na slojeve ojačanja koji su integrirani u karkasu gume. Što je njihov broj veći, vaš kotač će biti čvršći i otporniji. Imajte na umu da ako odaberete novu gumu s puno slojeva, izgubit ćete na fleksibilnosti, a to može utjecati na vašu udobnost vožnje. Dakle, preferirate li fleksibilnost i udobnost? Ili otpornost i stabilnost? Izbor je na vama ovisno o vašim preferencijama.

Konfiguracija čepova

Čepovi su ključni sastojci nove gume za quad za rekreaciju ili stazu. Oni omogućuju vozilu da se pravilno kreće. Zbog toga, morate pažljivo proučiti njihovu konfiguraciju prilikom odabira. Izbjegavajte po svaku cijenu gume za quad za rekreaciju/stazu čiji se čepovi (pojedinačno uzeti) protežu preko cijele širine trkaće staze. To je loša konfiguracija koja ne potiče brzo uklanjanje pijeska, blata i ostataka. Umjesto toga, odaberite gume čiji se čepovi pojavljuju u različitim oblicima i veličinama.

Naručite svoje gume online na Gumelider.com.hr

Da biste u potpunosti uživali u svojoj strasti, Gumelider.com.hr nudi bogatu kolekciju guma za quad za rekreaciju/stazu svih pouzdanih marki. Bez obzira na specifičnosti vašeg vozila, u našem katalogu ćete pronaći kotače koji će biti kompatibilni. Specijalisti za prodaju guma online, distribuiramo proizvode proizvođača renomiranih kao što su Kenda, SUN F, Carlisle, Maxxis, Cheng Shin

Na Gumelider.com.hr, proizvodi velikih marki guma prodaju se bez dodatnih troškova. Neprestano uzimamo u obzir cijene koje primjenjuju naši konkurenti kako bismo vam ponudili najniže cijene na tržištu.

Poštarina je besplatna ako kupite 2 ili više guma. Osim što prodajemo jeftine gume, također smo u mogućnosti pružiti vam pomoć pri montaži vaših novih kotača po najboljim cijenama. Doista, možete otići u servis koji je partner Gumelider.com.hr. Imamo partnerstvo s brojnim montažnim centrima (više od 50) smještenim diljem Hrvatskoj.

Da biste uštedjeli vrijeme, možete naručiti da se vaša narudžba isporuči izravno u partnerski servis blizu vašeg doma. Čim vaše gume stignu, bit ćete kontaktirani za dogovor termina. Osim montaže guma, mehaničari također mogu izvršiti brojne popravke na vašem četverokotaču.

Stoga odmah odaberite najbolje gume prilagođene vašem vozilu, u našem širokom asortimanu proizvoda, kako biste imali vrlo dobar omjer cijene i kvalitete.

LiveChat
Whatsapp Messenger