Lanac za snijeg

Kvalitetni lanci za snijeg po cijenama s popustom

Ove zime mislite na sigurnost ukoliko mislite kružiti po snjegovitim planinskim putovima.

Kako bi vas opremila, tvrtka GumeLider vam na raspolaganje nudi širok izbor lanaca za snijeg. Oni će osigurati izvrsno držanje na snijegu i ledenom terenu.

Jednostavni za montiranje i demontiranje, pogodni su za sve vrste vozila i svačiji džep.

Lanac za snijeg

Popis oznaka


S dolaskom zime, vi ćete vjerojatno biti primorani voziti po putovima prekrivenim snijegom. Kako biste sigurno vozili po putu prekrivenim snijegom ili ledom, važno je imati dobru opremu na raspolaganju. Sa lancima za snijeg ili papučicama za snijeg vi ćete moći održavati maksimalno prianjanje.

Pogledajte prostor koji je dostupan u luku kotača.

Ako je luk na kotaču vašega vozila veći od 4 cm, možete montirati lance bez obzira na to koja je veličina veza.

Ako je luk na kotaču vašeg vozila manji od 4 cm, trebati će postaviti lance sa vezom od 7mm ili manjom.

Ako je taj prostor premalen da bi se provukle veze za lance za snijeg, ili postoji rizik da će se oštetiti vaša karoserija, odlučite se za papučice za snijeg.

U uputama vašeg proizvođača morala bi biti naznačena vrijednost maksimalnog opterećenja koje se može podnijeti.

Papučica za snijeg je jako laka za postaviti i rabiti. One nisu teške za rukovanje a i tiše su od lanaca za snijeg.

Upotreba papučica je homologirana na isti način kao i lanci za snijeg.

Pozor da se rabite papučicu na asftaltu, jer će ju taj oblog jako brzo oštetiti i postoji rizik da se ona brzo podere.

Na kraju, papučice su vrlo jeftine i omogućuju opremanje uz nižu cijenu.

Lanci za snijeg učinkoviti su na putu koji je jako pokriven snijegom i ledom. Oni su isto tako jako otporni vremenski. Postoje dvije vrste lanaca, lanci na ručno zatezanje i lanci na automatsko zatezanje.

Lanci za snijeg na ručno zatezanje zahtijevaju najmanje dva zatezanja. Prvi put kod postavljanja, a drugi put nakon što ste provezli nekoliko metara.

Lanci na automatsko zatezanje se automatski učvršćuju kod upotrebe, i vi se ništa ne morate sekirati nakon njihovog postavljanja.

Pogonski kotači vašeg vozila moraju biti opremljeni lancima ili papučicama za snijeg.

Ako imate vozilo na prednju vuču, trebate lance samo na prednjem trapu vašeg vozila.

Ako imate vozilo na stražnji pogon, trebate imati minimalno lance za stražnje kotače, a za dodatnu ugodnost mi savjetujemo da opremite i kotače za upravljanje.

Konačno, ako imate vozilo 4x4, treba vam oprema na svakom kotaču.

Da bi osigurali da vaša instalacija zimske opreme ide glatko koliko vam treba, preporučujemo vam da napravite barem jednu testnu instalaciju kod kuće prije nego što krenete na put.

Ako ste pošli na skijanje, mislite na to da ostavite svoju opremu dostupnu u kovčegu. Predvidite jedan par rukavica i prednju svjetiljku, kao i plastičnu vreću, ona će vam služiti da zaštitite koljena kod instalacije vaše opreme, a zatim i kod odlaganja rukavica.

Dobro je znati: kod vožnje s lancima ili papučicama, ne smijete prelaziti brzinu od 50Km/h.

Nastavite pregledavati bez prihvaćanja >
O kolačićima i drugim elementima za praćenje
Gumelider.com.hr (AD TYRES) i njegovi partneri (Google, Hotjar, Microsoft) upotrebljavaju zapisnike o povezivanju (kolačiće) i druge elemente za praćenje (mrežna pohrana) kako bi zajamčili pravilno funkcioniranje mrežnog mjesta, olakšali vaše pregledavanje mrežnog mjesta, provodili statistička mjerenja i prilagođavali reklamne kampanje. Kolačići i drugi elementi za praćenje pohranjeni na vašem uređaju vjerojatno sadržavaju osobne podatke. Također, ne postavljamo nikakve kolačiće ili druge elemente za praćenje bez vašeg besplatnog i informiranog pristanka, osim onih koji su bitni za rad mrežnog mjesta. Zadržavamo vaš odabir tijekom šest mjeseci. Svoj pristanak možete povući u bilo kojem trenutku posjetom stranice posvećene kolačićima i drugim elementima za praćenje. Možete odabrati pregledavanje bez prihvaćanja pohranjivanja kolačića ili drugih elemenata za praćenje. Odbijanjem se ne onemogućava pristupanje uslugama AD TYRES. Za više informacija pogledajte stranicu posvećenu kolačićima i drugim elementima za praćenje.
Prilagodi kolačiće
LiveChat
Desila se greška, molimo pokušajte ponovno ili nas kontaktirajte ukoliko ona potraje.