185/70 R14 88T - Izmijeniti

Nokian iLine 185/70 R14 88T

Kategorija : Osobni automobili ljeto
C C B 68 dB
4.5 /5 (21 mišljenja)
Nokian iLine 185/70 R14 88T
Nokian 185/70 R14 88T
68
Nokian iLine 185/70 R14 88T
C C B 68 dB
Na stanju

Besplatna dostava već za 72 sata

Jedinična cijena 92,69

Značajke

Marka Nokian
Model iLine
Dimenzije 185/70 R14 88T
Promijeni ovu dimenziju
Europski rejting
C C B 68 dB
Kategorija
Osobni automobili ljeto
Mišljenja
4.5 /5 (21 mišljenja)

Opis

iLine 185/70 R14 88T od Nokiana osvojio je nagradu za najbolju ljetnu gumu u Njemačkoj 2013. godine na natjecanju koje su organizirali automobilski časopisi Auto Test i Auto Bild. Njegove prednosti: prilagođava se svim vrstama klime, zadržavajući pritom vrhunsku prianjanje i udobnost vožnje za vozača. Njegova niska potrošnja goriva i činjenica da je tiha čine ovu gumu nezaobilaznim proizvodom.

Opis
mišljenja
Montaža

VENTURI UREZI

VENTURI UREZI
Protok vode ubrzava se brazdama koje odvajaju blokove ramena, posebno na mjestima gdje se sužavaju, što znatno poboljšava učinkovitost odvodnje vode zarobljene između gume i ceste.

PROČIŠĆENA ULJA

PROČIŠĆENA ULJA
U Nokian Tyres, svaka guma koristi samo pročišćena ulja i proizvodnja u nijednom trenutku ne uključuje toksične ili kancerogene kemikalije. Kao ekološki lider među proizvođačima guma, Nokian je pionir u korištenju pročišćenog ulja s niskim udjelom aromatskih tvari. Unatoč tome, njegove performanse u pogledu sigurnosti, a posebno prijanjanja gume na mokrom tlu, izvrsne su bez obzira na godišnje doba.

INDIKATOR TROŠENJA I AQUAPLANINGA

INDIKATOR TROŠENJA I AQUAPLANINGA
Guma sadrži indikator trošenja (DSI) koji omogućuje poznavanje preostale dubine njenih utora. Ovaj indikator sastoji se od niza brojeva u milimetrima upisanih na gaznom sloju. Što se gazni sloj više troši tijekom kilometara, to se ti brojevi više brišu. Guma sadrži drugi indikator, koji informira o rizicima od akvaplaninga. Kapljica je postavljena na središnji blok 4 mm od dna utora. Kada se ova kapljica izbriše zbog trošenja gume, tada je vrijeme za zamjenu guma jer je rizik od akvaplaninga velik.

INFORMACIJSKA ZONA

INFORMACIJSKA ZONA
Područje Info prisutno na bočnoj strani Nokian gume povećava sigurnost prikazivanjem indikatora položaja i tlaka. Tako se može označiti položaj tijekom montaže tijekom promjene guma, kao i ispravan tlak napuhavanja. Čak se i nova informacija može zabilježiti u ovom području, to je moment zatezanja vijaka na aluminijskim felgama. Većina UHP sportskih guma montirana je na aluminijske felge za koje je potrebna povećana pažnja pri zatezanju vijaka. To je pojačana sigurnost za korisnika jer vijci moraju biti zategnuti na ispravan moment i ponovno zategnuti svakih 100 ili 200 kilometara.

GLAVNE UREZANE KANALE

GLAVNE UREZANE KANALE
Glavne brazde na gumi su izglađene, što joj daje, osim elegancije, veliku sposobnost učinkovitog uklanjanja vode s ceste. Brazde na rebrima koje vode do ovih glavnih kliznih brazda povećavaju ukupni volumen brazda na pneumatiku i pomažu u suprotstavljanju mogućnosti akvaplaninga.
LiveChat
Whatsapp Messenger