Pretraga po dimenzijama
Opcionalno
Sve
Odaberi sve Izbrisati
Sve marke
0 / 207
Ocijeniti
Sve
Odaberi sve Izbrisati
0 / 21
Ocijeniti

Sve marke automobilskih guma po cijenama s popustom

Sa skoro 200 marki izloženih na svojoj stranici, GumeLider vam nudi širok izbor guma za automobile osiguravajući vam najbolje cijene na tržištu.

Naša je želja da vam omogućimo da bez smetnji pristupite najprestižnijim markama, kao što su Michelin, Hankook, Bridgestone ili Goodyear sa samo jednom parolom: jamčiti vam najbolje cijene. Na stranici GumeLider možete naći i najprestižnije marke guma po povoljnim cijenama, kao što su Falken, Uniroyal, Nokian ili Vredestein. Mi također raspolažemo i sa jednim segmentom u kojem su cijene veoma niske, a kojeg cijene naši korisnici guma: Nexen, Tracmax ili Nankang.

Popis oznaka

Pronađite sve vrste guma Auto

Koje su tajne za dobar odabir guma?

Za početak, treba odabrati dobru dimenziju. Ona je naznačena sa strane guma za vaše vozilo. Dimenzija se sastoji od visine, širine, promjera, indeksa opterećenja i brzine. Primjerice, 205/55 R16 91V.

Ove informacije možete pronaći i u servisnoj knjižici, u otvoru za plin ili u instalaciji jednih od vaših vrata.

Trebam li ja mijenjati gume?

Nikad ne zaboravite da je guma vaš jedini dodir s cestom. Njezino stanje izravno utječe na održavanje vožnje po cesti vašega vozila i na udaljenosti kočenja.

Signalno svjetlo za istrošenost nalazi se na 1,6 mm u glavnom utoru gazišta gume. U nastavku, snage reda mogu zaustaviti vaše vozilo i napisati vam kaznu.

Općenito gledajući, na razini ispod 3 mm, performance vaših guma počinju se smanjivati. Rizik od proklizavanja po vodi postaje ozbiljan.

Kupite svoje gume online

Kupnja guma online omogućuje ne samo da se kupe gume po najboljoj cijeni, nego i da se ima pristup proširenoj lepezi koja nije dostupna u svakoj garaži (+300 marki).

Kupnja vaših guma preko interneta omogućuje vam da koristite reakciju u smislu iskustva od naših klijenata. Recenzije za gume pružaju vam važne informacije o osjećaju, trajnosti guma, njihovoj ugodnosti, itd…

Za mnoge od vas, najveća zabrinutost svezana je s montažom guma. Ne uznemiravajte se, mi smo predvidjeli sve. Naša mreža partnerskih garaža (fiksnih ili mobilnih) osigurava zadovoljstvo kod montiranja guma kupljenih online. Imate mogućnost da vam se gume dostave kod partnera po vašem izboru. Čim on primi vašu narudžbu, on će stupiti u kontakt s vama kako bi zakazao sastanak.

Kako štedjeti moje gume?

Postoji nekoliko malih savjeta koji omogućuju da se smanji brzina trošenja guma.

Osnovno je osigurati dobro održavanje vašega vozila. U tu svrhu redovito kontrolirajte tlak svojih guma. Potom se pobrinite da uvijek imate dobru balansiranost i ravnotežu kod svojih guma. Ne trebaju se osjećati vibracije u volanu niti utvrđivati nepravilnu istrošenost vaših guma. Brza vizualna kontrola, jednom mjesečno, dozvoljava vam da se pobrinete da vaše vozilo nema nikakvih problema s geometrijom.

Vaš stil vožnje utječe na brzinu trošenja vaših guma. Iznenadna ubrzanja i kočenja, te vrlo brza zaokretanja pridonose preranoj istrošenosti vaših guma.

U konačnici, mislite na to da koristite dobre gume u dobrom t trenutku. Guma za ljeto nije prilagođena temperaturi ispod 7°C i obrnuto, guma za zimu nije načinjena za vožnju na više od 7°C.

Koliko vrijede gume za četiri godišnja doba?

Na početku je često govoreno da guma za četiri godišnja doba nije dobra guma ni za ljeto ni za zimu. Stvari su jako evoluirale, veliki dio guma za četiri godišnja doba sad premašuje certifikat 3PMSF (3 Peak Mountain Snow Flake). Taj certifikat mjera je kvalitete glede djelotvornosti gume u zimskim uvjetima. Gume za četiri godišnja doba su od sada jako polivalentne gume koje omogućuju sasvim sigurnu vožnju tijekom cijele godine, bez obzira na klimatske uvjete.

Gume 4x4 / SUV – Kako napraviti dobar izbor?

Kod svih vozila s integralnim prijenosom, važno je uvijek mijenjati sve četiri gume jednovremeno i postaviti identične gume na sva četiri kotača na vozilu. Kod guma za SUV koje se najviše koriste u gradu, kriteriji za odabir su isti kao i kod onih gradskih.

Kod guma 4x4 za terence, treba odabrati gume sa strukturom i ojačanim stranama. Veći kramponi i viši stupanj ureza omogućuju maksimalno prianjanje u svim uvjetima (blato, pijesak ...).

Karavan i vozilo za kampiranje, mogu li se montirati obične gume?

Mi vam savjetujemo da ne montirate klasične gume na svoje karavane ili vozila za kampiranje. Gume za karavan i gume za vozilo za kampiranje trebaju poduprijeti veće opterećenje od guma za automobile, i stoga je važno kupiti profil predviđen u tu svrhu. Ako se odlučite za klasični profil gume, riskirate da će se vaše gume istrošiti ili puknuti brže zbog preopterećenja Jako često je bolje potrošiti nekoliko eura više za posebnu opremu.

Specijalne gume

Neki konstruktori automobila su odlučili opremiti svoja vozila sa gumama runflat ili gumama sa izbočenim rubovima radi zaštite naplataka.

Guma runflat vam omogućuje voziti čak i ako ste umorni brzinom od 80km/h u duljini od 80km.

Gume s izbočenim rubovima za zaštitu omogućuju zaštitu naplatka kod manevriranja. Nema više sitnih ogreblina na vašim naplacima kad se previše približite pločniku.

Ako živite u području gdje su zimski uvjeti ekstremni, možda su vam potrebne nordijske gume gume s klinovima.

Nordijske gume imaju još bolje performance od guma za zimu. Prianjanje po snijegu i ledu je povećano, udaljenosti kočenja su smanjene. Ova guma je dobar kompromis prije prelaska na gume s klinovima.

LiveChat
Whatsapp Messenger