Kliknite ovdje za pretragu

Nenormalan gubitak tlaka gume

Male čestice kisika izlaze iz membrane čime se tlak mjesečno smanjuje za 0,1 bar. Iz tog razloga tlak u gumama treba redovito provjeravati.

Ako vaša guma mjesečno gubi više od 0,1 bara tlaka, tada govorimo o nenormalnom gubitku tlaka.

Ventili su često uzrok nenormalnom gubitku tlaka. Ventili osiguravaju brtvljenje zadržavajući zrak u gumi. Na taj način, ventili se oštećuju tijekom vremena zbog različitih krugova zagrijavanja guma te na kraju više ne mogu osigurati brtvljenje na odgovarajući način.

Iz tog razloga, proizvođači guma i kvalitetni automehaničari preporučaju da, tijekom promjene guma, zamijenite i ventile .

Bilo da je vaš sustav kontrole tlaka (Tire Pressure Monitoring System TPMS) izravan ili neizravan, vaša automehaničarska radnja može jednostavno, i uz popust, promijeniti ventil, nemojte se ustručavati da to zatražite od njih.

Za sva vozila čija proizvodnja počinje nakon 01. studenog 2012, u Europi su obvezni izravni sustavi kontrole tlaka koji vozača obavještavaju u stvarnom vremenu o gubitku tlaka na upravljačkoj ploči.

Ovaj zakon je stupio na snagu jer je ispravan tlak u gumama iznimno važan za vašu sigurnost i performanse vašeg vozila. Možete saznati više zahvaljujući našim člancima na stranicama kontaktna zona guma i tlak guma.