Kliknite ovdje za pretragu

Što je to obnovljena guma ?

Obnavljanje je tehnika koja pomaže da se produlji vijek trajanja guma. Ona se sastoji u tome da se zamijeni gazni sloj istrošene gume novim gaznim slojem, a da se zadrži isti trup.Ova radnja važi samo za rabljene gume koje se mogu ponovno rabiti. (PUR).

Obnovljene gume, možemo li u njih imati povjerenja ?

Sve obnovljene gume su predmet temeljitih kontrola. Od siječnja 2002, prije puštanja u komercijalizaciju, ove gume se svuda testiraju na performanse i sigurnost kao i nove gume. Napomena "retread" (obnovljena) mora biti postavljena.

Prednosti Mane
Ekonomična

(40 % jeftinija od nove gume)
Bučna
Obnovljene gume su općenito malo bučnije
Ekološka
(smanjenje otpada od gume)
Slabo kočenje
Performanse kočenja su ponekad slabije od performansi nove gume

Obnavljanje se prije svega odnosi na tržište guma za teška vozila (85 %). Kod putničkih vozila, ono čini svega 12% prodaje.

Najbolje marke za vaše kupnje obnovljenih guma

Gume Lider vam preporuča više marki guma koje su posebno poznate u domenu obnavljanja.

Marangoni Talijanska marka savršeno vlada procesom proizvodnje obnovljene gume. Ona osigurava performanse koje su ekvivalentne performansama novog proizvoda. Vodeća tvrtka za obnavljanje guma. Doživotno jamstvo kupljenih guma koje daje Marangoni pokriva svaku štetu koja nastane normalnom uporabom na cesti ili tvorničkom greškom.
Blackstar Blackstar je francuska marka guma specijalizirana za obnavljanje guma. Ona je vodeća u ovom domenu, te je posebice poznata po svojim obnovljenim gumama za vozila 4x4.
Laurent Marka se specijalizirala za industrijsko obnavljanje guma. Radi se o francuskoj podružnici tvrtke Michelin.
Goodyear - Dunlop Obnavljanje je prvenstveno namijenjeno gumama za teška vozila. Optimalna kvaliteta.
Insa Turbo Još od 1988, ova marka je prisutna na tržištu obnovljenih guma. Poznata je po vrhunskoj tehnologiji koja joj omogućava da proizvodi iznimno kvalitetne obnovljene gume.

U čemu se sastoji obnavljanje ?

Obnavljanje je tehnika koja se sastoji od tri potpuno različite faze:

1 Četkanje Ta se radnja obavlja nakon što je skinut gazni sloj. Ona se sastoji u čišćenju oštećenih dijelova trupa gume bar jednom prilagođenom alatkom.
2 Pročišćavanje Pročišćavanje se sastoji u zamjeni dijelova koji su uklonjeni tijekom četkanja, novim materijalima. (sloj, ojačanje)
3 Obnavljanje Obnavljanje je faza tijekom koje se nanosi nova guma na cijeli gazni sloj. Pri ovim radnjama pomažemo se računalom.